Divožienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Stratená [trillian]

O tom, čím zrejme v istom momente života prechádzame všetci. Hoci u mňa je to podozrivo dlhodobejší proces...

Posledných pár dní trávim voľné chvíle túlaním sa po jednom nemenovanom slovenskom blogu. Čo ma opäť raz privádza do stavu, kedy by som strašne chcela napísať niečo zaujímavé, možno ftipné, prípadne poetické, ale vytrvalo sa krútim v rovnakom bludisku, totiž, že akosi proste v skutku nemám o čom písať. A tak som si prešla moje posledné príspevky v tomto našom vykecávacom kútiku a zisťujem,  že zhruba za posledný rok som stále v rovnakom stave mysli, duše a psyché... čiže pociťujem akúsi stratu všetkého a všade, reality, ideálov a zdravého rozumu.

Nič nie je lepšie ako názorná ukážka, čiže, že by ste si to vedeli predstaviť: je sobota, zhruba pred polnocou, v mojej zelenej izbe ,osvetlenej papierovým lampiónom, vidím len neuveriteľné kopy všemožného prádla rozhádzaného naokolo. A ja si spokojne sedím v tom bordeli s počítačom na kolenách, žmýkam z iPodíku muziku a klikám do klávesnice. Popritom ma zo spodnej lišty straší ikonka označená hviezdičkou s názvom dokumenty, kde sa skrývajú všetky tie „potrebné“ informácie, ktoré potrebujem vedieť na utorkovú opravnú skúšku...

A ja vo svojej nehraničnej múdrosti sa venujem vytrvalo celý deň nepodstatným činnostiam, typu venčenie psov, len aby som sa nemusela opäť ponoriť do čarovného sveta skúšok úžitkovosti a dĺžky inkubácie vajec.

Strácam sa. Strácam sa v živote, v škole, v prapodivných vzťahoch s rôznymi ľuďmi naokolo...

Možno nakoniec naozaj žijem v inom svete. A ten svet mi bráni pripustiť realitu, vyroniť slzu, uvoľniť smiech a zhlboka sa nadýchnuť. A jediné čo obsahuje hnev, výčitky a neustály strach. Strach že sa raz obzriem za seba a uvidím reťaz stratených rokov, ktoré mi už nikto nevráti. Čo ak najväčším hriechom je ľutovať  vlastné rozhodnutia?

Dúfam že sa ráno zobudím a nebo bude opäť také kalné, že vysaje všetky farby z okolia. A ja si spravím kávu, zaleziem naspäť do postele, otvorím ten prekliaty priečinok na okraji disku a pustím sa konečne do nevyhnutného.

Možno, sa takto zobudím o dva a pol týždňa a zistím, že cez okno mi máva slnečné ráno, a ja vypnem na tri týždne počítač, zbalím si čižmy a klobúk a keď vystúpim z auta na mieste určenia, konečne sa zhlboka nadýchnem.  A snáď mi ten nádych odvalí zo srdca ten veľký balvan a ja uvidím svet zasa v tých skutočných farbách...

Opäť raz s pochybami o vlastnej existencií a so zničujúcim vedomím vlastnej neschopnosti Vás milých čitateľov, ktorý ste sa dopracovali až sem zdraví Vaša Trillian :D

Hovorí sa, že sa nesmieme trápiť tým, čím prechádzame. Pretože raz bude oveľa horšie. A ja ako pravý flegmatik a realista musím len súhlasiť. Ale občas to mi to proste nedá ;)

And I just got lost,

Every river I tried to cross,

Every door I ever tried were locked.

And I’m just waiting till the shine wears off...

By Coldplay and song Lost


Trillianin brloh | stály odkaz

Komentáre

  1. Lovely

    A život de dál, dnes svieti slniečko, všetkými farbami, ktoré si môžeš vykúzliť, keď popolievaš záhradu hadicou s rozprašovačom, či pozrieš na lúku posypanú kvetmi, atď.

    Dosť však poézie, dajme si parádny nedeľný obed, a zapime to hoci kávou, ale aj dačím iným, hlavne, že máš s kým, a máš komu o tom povedať.

    Veď načo iné by vlastne bol celý tento blog a celá virtuálna realita, ak by sme sa v nej nedotkli aspoň trocha aj toho nášho hmatateľného života?

    Tak zasa trocha na vzduch, pre zmenu, počítač nezabudni vypnúť, ten laptop nechaj kľudne na polici. Mobil len pre prípad, že by volal niekto, kto ťa ozaj poteší.
    publikované: 19.06.2011 12:20:48 | autor: Mario (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. velmi
    dobry spot...naviac mi pride,ze na ktorekolvek blogovisko zavitam,riesia sa podobne jesenne temy...keby aspon mna minuli...:-)
    publikované: 19.06.2011 16:27:21 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. nuž bonnie
    dávno si veru neprispela do blogoviska :) trebalo by napraviť..
    publikované: 19.06.2011 23:11:21 | autor: pamp (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. nuz pampo,
    mozno mas aj pravdu,tem mam po hontrt,ale nechce sa mi pisat a opravovat chyby.v poslednej dobe ich sekam az prilis a nielen v gramatike:-)
    publikované: 20.06.2011 11:15:40 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  5. aj mňa
    ...chytajú takéto pocity. jak by si mi z duše hovorila.
    publikované: 20.06.2011 20:25:20 | autor: poly (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014